Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben vorig jaar een keukenofferte getekend.
Bij het gesprek dat wij net de keuken leverancier om de keuken definitief te maken en de keuken in productie te laten gaan, werdt ons ineens verteld dat het door ons uitgekozen front niet meer leverbaar is en of wij even een ander front uit willen zoeken, maar helaas konden wij niets anders vinden wat naar onze smaak was.
Het front was 9 maanden voor deze afspraak al uit productie gegaan en al die tijd hebben ze ons hier niet van op de hoogte gebracht.
Wij hebben meerdere malen contact gehad want ze zouden een oplossing zoeken maar iedere keer kregen wij nee te horen en we moesten maar langs komen om een ander front uit te zoeken.
Nu heeft ook de directeur van de winkelketen zich er mee bemoeid en die vind dat zij niets fout hebben gedaan, maar het front kan nu wel geproduceerd worden alleen krijgen we er geen garantie op.
Door dit gedoe met de keuken zit mijn vrouw overspannen thuis want die kon dat er even niet bij hebben zo net voor de oplevering en heeft ook geen zin meer om nog met dit bedrijf verder in zee te gaan.

Nu is mijn vraag, kan ik nog onder deze offerte uit.
Op dit moment ben ik bereid om er voor te betalen om er van af te zijn, maar geen 30% want de keuken is nog niet besteld en ook nog niet ingemeten.

Met vriendelijke groet

Uiteraard, kunt u de overeenkomst buitengerechtelijk ontbinden. Echter is het wel zo dat de verkoper nalatig is geweest met de aflevering van de juiste keuken. Zodoende, kunt u conformiteitsschade eisen. Mocht ik u hiermee van dienst kunnen zijn dan verneem ik dat graag van u, middels een vervolgvraag.

Beoordeel dit antwoord:

Koper (u() kon zich in eerste instantie nog beroepen op eenzijdige dwaling dat de inhoud van de koopovereenkomst ook vorm geeft, omdat het front niet leverbaar was en verkoper dit had moeten weten en melden,
maar nu is het weer anders omdat ineens het front wel kan worden geleverd. Echter dat moet wel onder dezelfde condities of met vermindering van prijs . Ontbinding is nu niet meer gerechtvaardigd . Heeft u kosten moeten maken voor het uitstel ? Reken die dan mee in de prijsvermindering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag