Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben nu 1 jaar in dienst bij werkgever. Helaas bleek dit niet de juiste keuze te zijn geweest en heb ik nu een andere baan. Echter moet ik gaan opzeggen en loop tegen 3 zaken aan:

1. In mijn getekende contract zat een fout, ik had 2 maanden opzegtermijn moeten hebben maar er staat maar 1 maand in mijn contract. Het is weleens gezegd dat dit fout was maar er is geen actie op ondernomen. Ik neem aan dat dus de 1 maand waar ik voor getekend heb van toepassing is?

2. Ik heb 3 maanden geleden een opleiding gedaan ten behoeve van een extra taak die ik heb gekregen binnen het bedrijf. Hier heb ik nooit een studieovereenkomst voor getekend. Kunnen ze nu van me eisen dat ik een deel van de opleiding terugbetaal? Ik was sowieso destijds al niet van plan deze te tekenen gezien de opleiding echt was voor de werkgever.

3. Ik heb de 3e week van de maand die dan mijn opzegmaand zou worden een vakantie gepland en genoeg dagen om ook de rest van de maand vrij te zijn. Kan dit geweigerd worden?

1. Er dient uitgegaan te worden van 1 maand opzegtermijn, tenzij er bewezen kan worden dat u 2 maanden opzegtermijn heeft of uit het contract dient te blijken dat de werkgever bv een dubbele opzegtermijn heeft.
2. Als u geen studieovereenkomst hebt getekend dan hoeft u in beginsel de opleiding niet terug te betalen.
3. Uw vakantie kan worden geweigerd als er zwaarwegende bedrijfsbelangen aan ten grondslag liggen, bv als de produktie dreigt stil te vallen. Vaak wordt dit niet snel aangenomen.

Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag