Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


De relatie van mijn dementerende hoogbejaarde buurvrouw is voorbij. Nu wil haar schoonfamilie geld zien en dreigt met een rechtszaak. Zij eisen meer dan 20.000 euro voor de laatste 5 jaar waarin hij meer aan het huishouden uitgegeven heeft dan zij. Op zich klopt dat wel, Zij gaf door haar dementie minder uit dan voorheen. Er was geen samenlevingsovereenkomst en er waren geen andere afspraken over de bijdragen in het huishouden. Zijn inkomen was veel hoger dan dat van mijn buurvrouw. Op zich neem ik aan dat er geen enkele rechtsgrond is om dat geld te eisen, maar hoe zit het met de kosten van een advocaat en de eventuele rechtszaak? Ik hoop dat ik haar door het antwoord op deze vraag gerust kan stellen.

Met verbazing heb ik uw bericht gelezen. Het uitgeven van geld in de huishouding is een eigen recht en heeft geen betrekking tot eventuele erfgenamen. Desgewenst, wil ik u wel voorzien van nadere informatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het gaat niet om erfgenamen, maar om de ex partner en zijn knderen.


De ex partner heeft enkel aanspraak op de nalatenschap als de man niet is hertrouwd. Maar, het uitgeven van geld in de huishouding is een eigen recht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag