Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb via een Facebook pagina mijn motor particulier verkocht. Alles wat wij wisten aan mankementen hebben we vertelt. Een week nadat de motor weg is krijg ik bericht dat er dingen mis zijn met de motor die volgens de monteur van de garage langer aan de orde waren. Nu willen ze mij een deel laten betalen van de kosten of de motor terug brengen. Maar naar mijn idee zit er geen bedenktijd op als je hem particulier koopt. Bij de proefrit die ze maakte was er niks te horen aan rare geluiden. Ze wisten dat ik er zelf niks aan gedaan had. Wat zijn nu mijn rechten en plichten.

Wat is de leeftijd van de motor? De koper heeft ook een onderzoeksplicht. U daarentegen heeft een mededelingsplicht over hetgeen u wéét wat de mankementen zijn van de motor. Ook is het van belang wát er kapot is aan de motor zelf.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De motor is uit 1996 en heeft 61000 gelopen en verkocht voor 1000 euro.
Een tik in het moto, de piston van de Zuigstang is kapot. Echter wist ik dit Zelf niet en nooit iets van gemerkt en tijdens de proefrit was er niks te horen


Reactie van de vraagsteller

De motor is uit 1996 en heeft 61000 gelopen en verkocht voor 1000 euro.
Een tik in het moto, de piston van de Zuigstang is kapot. Echter wist ik dit Zelf niet en nooit iets van gemerkt en tijdens de proefrit was er niks te horen. Nadat ze hem hebben laten nakijken kwamen ze erachter.


Een motor met de leeftijd van 22 jaar, daar heeft de koper een onderzoeksplicht bij en kan men niet de verkoper verzoeken voor terugname van de aankoop. Ook is het te bezien hóe men met de motor heeft gereden..? Meestal ontstaan zulks soort zaken door oververhitting. (koude motor, direct vol vermogen geven). Mocht u er niet uitkomen met de koper, dán kan ik u bijstaan in deze kwestie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus als ik het goed begrijp hebben ze geen poot om op te staan en mijn voor een deel van de kosten op te laten komen?
Ik weet ook niet hoe er mee is gereden nadat hij bij mijn weg is gegaan.


U zou het zo kunnen stellen, dat men niet goed heeft onderzocht wat de conditie was van de motor. Het kapot gaan van de piston is niet te zien van buiten. Het een samenloop van omstandigheden en louter pech voor de koper. Tijdens de testrit is er niets opgemerkt, vandaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag