Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Geachte heer, mevrouw,
Op onze vraag om beschikbare bouwkavels heeft de gemeente ons informatie gestuurd over een aantal te koop zijnde kavels, incl. VON prijs. Met daarmee expliciet de vermelding door de verantwoordelijke contact voerende gemeenteambtenaar dat er 2 kavels verkocht waren, maar de verdere informatie actueel was.
Echter, toen wij ca 2 weken later bij de gemeente hierover in gesprek zijn gegaan, werd ons medegedeeld dat er nog een aanvullend bodemonderzoek plaats moest vinden en de kavels opnieuw getaxeerd zouden worden.
We hebben in de periode daarna regelmatig contact gehad met de gemeente over de status hiervan.
Uiteindelijk heeft de gemeente ons 4 maanden later bericht dat er uit het aanvullend bodemonderzoek niets naar voren gekomen is en de uiteindelijke ca. prijs 1 à 2 maanden later bekend zou zijn.
Nu is de prijs bekend en heeft gemeente ons geinformeerd dat deze met meer dan 25% wordt verhoogd! Hiervoor wordt het nieuwe taxatierapport als enige argument aangegeven.
De gemeente gaat voorbij aan het feit dat we al enige tijd in gesprek waren over de koop van één van de kavels, waarbij innitieel een actuele substantiele lagere prijs is opgegeven. Vervolgens is er ineens in 5 mnd tijd, een exorbitante prijsverhoging, die verder nergens op gebaseerd is.
Daarnaast houdt de gemeente zich niet aan hun eigen nota grondprijzen waarin o.a. wordt gerefereerd naar een comperatieve methode voor prijsbepaling.
Kan dit allemaal zomaar? Zijn er nog stappen die wij kunnen ondernemen?
Ik kijk uit naar uw bericht
Vriendelijke groet.

Het is lastig u op basis van de verstrekte informatie een dekkend antwoord te kunnen geven. Het is daarvoor namelijk onder andere van belang wat precies de strekking was van de eerdere informatieverstrekking door de gemeente. Was die informatieverstrekking een aanbod, waarbij middels een aanvaarding van dat aanbod een overeenkomst tot stond kon komen, of betrof het vrijblijvende en indicatieve informatie op basis waarvan nog geen overeenkomst tot stand kon komen. Al u wilt wil ik wel met u naar de feiten en documenten in deze casus kijken.
Ik ben als advocaat gespecialiseerd in het vastgoedrecht en ik hanteer een gratis kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bekijken. Als u dat wilt, kunt u daarvoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag