Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bij het huis van mijn bejaarde moeder is een bedrijf gekomen en heeft een zogenaamde volgeltrim geplaatst. Dit is een kunststof strook tussen de onderste dakpan en de goot om te voorkomen dat vogels hun nest bouwen onder de dakpannen. Er moest direct gepind worden, 700 euro.

Ik heb dit bedrijf gebeld en men zegt dat ze er dan wel opdracht voor gegeven zal hebben.
Ik kan me dat niet voorstellen, maar aantonen kan ik dit natuurlijk niet.

Mijn vraag is: Moet dit bedrijf kunnen aantonen dat mijn moeder opdracht heeft gegeven, middels een handtekening oid.?
Of met andere woorden: bij wie ligt de bewijslast?

Degene die eist moet bewijzen; als u de betaling terug wilt vorderen moet u bewijzen dat deze betaling ten onrechte heeft plaatsgevonden. De wederpartij heeft het processuele voordeel dat er voor de werkzaamheden betaald is en daarmee bestaat de schijn dat er dus ook wel opdracht voor gegeven zal zijn. Als u van mening bent dat er geen opdracht voor de werkzaamheden is gegeven dan zal u dat in beginsel moeten bewijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Na de pinbetaling, zal het bedrijf toch een factuur moeten na sturen voor de gedane werkzaamheden. Doormiddel van deze factuur kunt u aantonen dat de betaling niet met de opdracht overeenkomt. Ook moet er een opdracht bevestiging zijn. Het bedrijf moet deze stukken dus aantonen en dat hoeft niet u te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag