Stel vraag

Particulier


Cliƫnt heeft al loonbeslag en leeft volgens de beslagvrije voet. Woont samen met een zoon. Nu is er een aankondiging van GGN dat zij beslag willen leggen op de roerende zaken.
Enige weken geleden is er al beslag gelegd op de roerende zaken door de belastingdienst. Zij hebben niets meegenomen omdat de waarde in geen verhouding stond tot de schuld.
Is het nu zo dat de spulletjes van de zoon buiten de beslaglegging vallen? Is het ook zo dat GGN in conclaaf moet met de belastingdienst of een machtiging van hen moeten krijgen? Volgens mij is het ook hier zo dat de belastingdienst als premaire schuldeiser voor gaat boven GGN, dus kunnen zij op dit moment geen beslag leggen. Of ligt het juridisch toch anders,
Graag uw reactie zo spoedig mogelijk.
Vast bedankt voor uw moeite.

Wat voor de belastingdienst geldt , geldt ook voor de volgende beslaglegger. De baten staan in geen verhouding tot de schulden. De spullen van de zoon moeten op een lijst staan en afgezonderd zijn van de overige zaken, dus bijvoorbeeld op zijn kamer. De dienst gaat inderdaad voor maar heeft al geacteerd , er valt geen dubbel beslag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Na contact met het incassobureau zijn zij toch voornemens langs te komen en willen zij het huis in om de zaken op te nemen. Zij geven aan dat zij dit zullen doen na kennisgeving. Mocht er dan niemand thuis zijn willen zij de deur forceren om toegang tot de woning te krijgen. Hoe kan ik het beste reageren en wat mogen zij wel en wat niet doen.


Zoals ik zei: een lijst insturen van zaken die niet toebehoren tot de schuldenaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag