Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Ik heb een zoon van 13, zijn vader en ik zijn al jaren uit elkaar. Er heeft altijd omgang plaatsgevonden, echter nu is zijn vader zonder mededeling verhuist naar Mallorca.

Hij denkt dat het correct is om met mijn zoon af te stemmen wanneer onze zoon hem zal komen bezoeken op Mallorca en weigert zijn nieuwe woonadres af te geven. Het liefst zou ik hem niet laten gaan, maar gun hem wel zijn vader. Alleen de manier waarop...

Ik ben de enige ouder met gezag en ontvang ook geen alimentatie.

- Is hij niet verplicht om mij zijn woonadres te geven, omdat ik er recht op heb te weten waar mijn zoon verblijft. Hij geeft aan op Mallorca te wonen, voor hetzelfde geldt is het Dubai
- Hoe zit het met de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid voor mijn zoon in het geval, ik hoop uiteraard van niet, mijn zoon medische zorg nodig heeft op Mallorca of betrokken raakt bij een ongeluk?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Ik zou niet eerder uw zoon laten vertrekken voordat u een bewijs van inschrijving heeft van de plaatselijke Spaanse gemeente. U heeft gelukkig eenhoofdig gezag . Zolang het kind naar Spanje vertrekt is er weinig aan de hand. Is de vader Nederlands? Overigens heeft u recht op een kinderbijdrage ook al is er aan zijn kant geen gezag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie.

Uiteraard wil ik mijn zoon ook niet benadelen in het contact met zijn vader, maar ik wil wel graag weten waar hij verblijft.

Zijn vader heeft zowel de NL als de Ghanese nationaliteit. Hij geeft zelf aan dat zijn woonadres nog in NL is en wil eenzijdig de omgangsregeling ( mediator) omzetten naar Mallorca en qua duur en frequentie wijzigen. Dit alles zonder mij hier in te kennen.


Als u het niet vertrouwt moet u bewijs vragen. Het is ook mogelijk en denkbaar dat hij uw zoon vanuit Spanje de grens over neemt naar Ghana . De vraag is dan welk recht van toepassing is als het gaat om wie gezag heeft en het recht op verzorging van het kind. Als er geen verdrag is omtrent deze familiekwesties tussen Nederland of EU en Ghana is het moeilijk een ontvoerd kind terug te krijgen, zelfs al heeft u een uitspraak van een Nederlandse rechter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag