Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoi,

Wij hebben op aanraden van een grote bouwmarkt een laminaatvloer met bijbehorende ondervloer gekocht. Ons is aangeraden dat de ondervloer geschikt zou zijn voor een appartement met vloerverwarming. Nadat we de vloer al gelegd hadden kwam mijn partner er achter dat de ondervloer toch niet geschikt was voor een appartement met vloerverwarming (toen ze plinten zocht en geen bevestiging kon vinden op een tabel met eigenschappen van verschillende ondervloeren).

In verband met een geplande verhuizing, was er spoed vereist bij het oplossen van dit probleem. Lang verhaal kort, de bouwmarkt heeft het niet op gelost, waardoor wij (1) meerdere keren een busje hebben moeten huren om de nieuwe ondervloer te halen, (2) last minute mensen hebben moet vragen om de vloer er uit te halen en opnieuw te leggen, (3) de laminaat is beschadigd bij het uit het appartement te halen en opnieuw te leggen en (4) zijn eerder weg gegaan van de bruiloft van de zus van mijn partner omdat we anders niet meer op tijd de vloer konden vervangen.

Het kwalijkste is dat de bouwmarkt nog steeds (drie weken na dato) niet adequaat geregeerd heeft op onze klacht. We hebben kosten gemaakt van ongeveer 1200 euro en willen graag een schade vergoeding van iets in de buurt (we zouden genoegen nemen met 750 euro). Nu heeft de bouwmarkt 500 euro geboden als laatste bod, de vraag is, hoe erg staan we in ons recht? Kunnen we dreigen om juridische stappen te nemen of zou dat een slechte, loze dreiging zijn?

Bijvoorbaat dank!

U mocht uitgaan van het advies van de bouwmarkt, die immers de expertise in huis heeft om deskundig te adviseren. Nu dit advies anders uitpakt en u dientengevolge schade hebt geleden, kunt u de redelijke kosten claimen. U staat weliswaar in uw recht, maar de geclaimde kosten kunnen door de verkoper worden betwist. Het bod van de bouwmarkt is wel aan de lage kant, maar dient afgezet te worden tegen de kosten van een juridische procedure. Mocht een hogere bod niet in het vooruitzicht liggen dan kunt u een procedure overwegen. Houdt u er rekening mee dat u de gemaakte kosten en ontvangen advies dient te bewijzen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag