Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik huur als particulier een zeecontainer voor opslag waar een lekkage is ontstaan door waarschijnlijk ouderdom of achterstallig onderhoud. Heb bij het aangaan nooit hun voorwaarden gezien. Het bedrijf is eigendom van net ouder echtpaar. Nu zeggen zij dat ik verantwoordelijk ben voor de schade. Kan dit zomaar?

Neen, de verhuurder is verantwoordelijk voor het verhuurde object. Daar betaald u dan ook voor. Tenzij, de schade uw eigen schuld is. Maar dat zal in dit geval niet aan de orde zijn. Het is niet uw eigendom maar van de verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:

Er zijn herstellingen en onderhoud dat huurder moet uitvoeren en omdat dit geen woning betreft kan de lijst lang zijn . Echter zou achterstallig onderhoud niet op uw conto mogen komen , dat zou namelijk een opeenstapeling van groot onderhoud worden voor huurder bij verschillende achterstallige posten. Niet voorwaarden maar vooral wet en rechtspraak zijn van toepassing, voorwaarde zou u nog als particulier terzijde kunnen stellen wegens een onredelijke uitwerking. Er moet naar gekeken worden: u mag contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag