Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


geachte lezer,

Ik huur een vrije sector woning in Amsterdam, maar kom in aanmerking voor een sociale huurwoning. Ik wil graag kleiner gaan wonen (evt. seniorenwoning), maar heb nog een thuis wonende dochter die niet mee zal verhuizen. Kan ik een sociale huurwoning in Amsterdam accepteren en de vrije sector woning aanhouden, zodat mijn dochter daar kan blijven wonen?
Zij is 30, woningzoekend maar nog lang niet aan de beurt, en haar inkomen is net niet toereikend voor de huidige vrije sector woning, waardoor ik haar niet kan voordragen.
ik hoor graag, dank

Uw dochter van 30 is toch zelf verantwoordelijk voor haar huisvesting. Indien uw dochter niet mee wenst te verhuizen dan heeft zij dunkt me een probleem. Het kan niet zo zijn dat zij bepaalt waar u woont.
Het is mogelijk dat u de vrije sector woning aanhoudt en gaat onderhuren aan uw dochter zodat zij u betaald.
Wel is dat afhankelijk van uw huidig huurcontract. Ik kan dat voor u nakijken als u dat wilt.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Dat is een probleem want u als hoofdhuurder vertrekt en in het huurcontract eindigt dan de huurovereenkomst tenzij u uw dochter met toestemming van verhuurder in de plaats stelt.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt voor u zelf een sociale huurwoning accepteren maar u kunt niet zomer uw dochter in de door u gehuurde vrije sector woning laten wonen. Primair is daarbij van belang wat er in uw huurcontract is opgenomen over onderverhuur en ingebruikgeving van de woning. in de meeste standaard huurcontracten is onderverhuur en ingebruikgeving niet toegestaan. U zult dan bij uw verhuurder toestemming moeten vragen voor onderverhuur (als uw dochter u gaat betalen voor het gebruik van de woning) of om uw dochter zelfstandig gebruik te kunnen laten maken van de woning (als u de huur voor haar betaald). Ook kunt u de verhuurder verzoeken of het huurcontract op naam van uw dochter gezet kan worden, eventueel met een garantieverklaring van u voor als uw dochter de huur niet kan opbrengen of niet voldoende zekerheid daarvoor kan bieden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag