Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte medewerker(-ster),

De Italiaanse moeder van mijn dochter ontvangt kinderbijslag en KGB uit Nederland op een rekening waarvan haar broer (die in Frankrijk woont) de eerste rekeninghouder is en de moeder van mijn dochter de tweede rekeninghouder.

Vanwege eindeloos geklaag over extra geld vermoed ik dat zij het geld uit Nederland niet gebruikt voor de opvoeding. Als ik vraag of ze aan onze dochter van 15 (of aan mij) de dagafschriften wil laten zien waarop staat wat er binnen komt en hoe zij het geld uit Nederland besteedt, zegt de broer dat het ZIJN rekening is en ik daar niets mee te maken heb.

Ik voel mij machteloos en kan mijn vermoedens niet hard maken, wat uitermate frustrerend is.

Mijn eerste vraag: is hier sprake van oneigenlijk gebruik van de kinderbijslag en KGB omdat de moeder niet de eerste rekeninghouder is?
Mijn tweede vraag: kan ik de moeder dwingen een eigen bankrekening te openen opdat controle later door bijvoorbeeld de dochter mogelijk is?

Als argument dat zij geen eigen rekening heeft is 'omdat ik niets heb om erop te zetten.' Dit klinkt in mij oren niet erg geloofwaardig. Ik hoop dat u mij iets wijzer kunt maken.

Alvast dank voor uw antwoord .

uw antwoorden op de vragen : nee, nee.
Maar komt het kinderbijslag bedrag wel tot haar beschikking , ze weet er immers van? Bovendien is ze bewindvoerder over het vermogen van de dochter.
Verder als u zich aan uw verplichtingen houdt , denk ik , ;laat ze lekker klagen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw vlotte antwoord. Uitermate frustrerend, dat wel.

Temeer omdat mijn dochter voor het karretje wordt gespannen en ik van haar bedelberichtjes krijg voor meer geld. Daar zit mijn pijn: mijn dochter denkt dat er te weinig geld is terwijl ik beter weet maar ik laat mij niet door de moeder chanteren.


Ik vermoed dat u deze berichten ook wel in het andere geval had gehad , u moet daarboven staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag