Stel vraag

Particulier


Goedemiddag

Er is loonbeslag gelegd en als beslagvrije voet €1281 gerekend.
Ik zou graag willen weten of deze beslagvrije voet klopt.
Wij zijn een echtpaar met 3 kinderen onder de 10 jaar.
Ontvangen €120 kindgebonden budget per maand en kinderbijslag voor alle 3.
Wij betalen €730 hypotheek per maand, de maandelijkse teruggave wordt ingehouden.
Zorgverzekering loopt via het CAK.
Ik hoop dat ik alle benodigde gegevens verstrekt heb. Ik hoef ook geen exacte berekening. Ik zou alleen graag willen weten of hieruit blijkt dat de beslagvrije voet hiermee verhoogt kan worden.
Bij voorbaat dank.

Geachte mevrouw, heer,
Zeer vervelend dat beslag is gelegd. U kunt de beslagvrije voet berekenen via deze site van de gerechtsdeurwaardersorganisatie:

https://www.kbvg.nl/beslagvrijevoet

Als u denkt dat de beslagvrije voet verkeerd (te laag) is berekend of indien uw persoonlijke situatie wijzigt waardoor de beslagvrije voet wijzigt, is de deurwaarder verplicht om deze op uw verzoek (opnieuw) te berekenen.
Alle goeds.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hoi. Dank voor uw reactie. Ik heb het ook geprobeerd uit te rekenen via de site die u aangeeft maar ik kom er niet uit vanwege de premie zorgverzekering die via het CAK loopt en omdat de voorlopige maandelijkse teruggaaf ook wordt ingehouden.


Ik adviseer u in eerste instantie om de deurwaarder te vragen om tekst en uitleg. Dat is hij verplicht. Hij moet de berekening kunnen laten zien, zodat het duidelijk wordt voor u.
Indien blijkt dat de deurwaarder de beslagvrije voet verkeerd (te laag) heeft vastgesteld waardoor u schade hebt geleden, zou de deurwaarder aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb hier reeds voor gebeld naar de deurwaarder en hij geeft aan dat de berekening klopt. Ik had gehoopt dat iemand mij zou kunnen helpen met de berekening..


Geachte heer/mevrouw,
Heeft de deurwaarder u de berekening verstrekt? Want dan kunt u precies zien hoe hij is gekomen tot de beslagvrije voet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag