Vraag

Goedemiddag

Er is loonbeslag gelegd en als beslagvrije voet €1281 gerekend.
Ik zou graag willen weten of deze beslagvrije voet klopt.
Wij zijn een echtpaar met 3 kinderen onder de 10 jaar.
Ontvangen €120 kindgebonden budget per maand en kinderbijslag voor alle 3.
Wij betalen €730 hypotheek per maand, de maandelijkse teruggave wordt ingehouden.
Zorgverzekering loopt via het CAK.
Ik hoop dat ik alle benodigde gegevens verstrekt heb. Ik hoef ook geen exacte berekening. Ik zou alleen graag willen weten of hieruit blijkt dat de beslagvrije voet hiermee verhoogt kan worden.
Bij voorbaat dank.

Deel deze vraag

5 Reacties

Geachte mevrouw, heer,
Zeer vervelend dat beslag is gelegd. U kunt de beslagvrije voet berekenen via deze site van de gerechtsdeurwaardersorganisatie:

https://www.kbvg.nl/beslagvrijevoet

Als u denkt dat de beslagvrije voet verkeerd (te laag) is berekend of indien uw persoonlijke situatie wijzigt waardoor de beslagvrije voet wijzigt, is de deurwaarder verplicht om deze op uw verzoek (opnieuw) te berekenen.
Alle goeds.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hoi. Dank voor uw reactie. Ik heb het ook geprobeerd uit te rekenen via de site die u aangeeft maar ik kom er niet uit vanwege de premie zorgverzekering die via het CAK loopt en omdat de voorlopige maandelijkse teruggaaf ook wordt ingehouden.
Ik adviseer u in eerste instantie om de deurwaarder te vragen om tekst en uitleg. Dat is hij verplicht. Hij moet de berekening kunnen laten zien, zodat het duidelijk wordt voor u.
Indien blijkt dat de deurwaarder de beslagvrije voet verkeerd (te laag) heeft vastgesteld waardoor u schade hebt geleden, zou de deurwaarder aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ik heb hier reeds voor gebeld naar de deurwaarder en hij geeft aan dat de berekening klopt. Ik had gehoopt dat iemand mij zou kunnen helpen met de berekening..
Geachte heer/mevrouw,
Heeft de deurwaarder u de berekening verstrekt? Want dan kunt u precies zien hoe hij is gekomen tot de beslagvrije voet.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm