Vraag

Hallo.

Er ligt al jaren beslag op mijn loon ivm grote schulden uit een drugsverleden. Ik heb bij de beslagleggende deurwaarder(ongeveer 8 schuldeisers, geen belastingen) al diverse pogingen gedaan om tot een betaling tegen finale kwijting te komen. Men wijgert hier aan mee te werken.
Ook heb ik nog particuliere schulden uitstaan bij vrienden, deze mensen heb ik tot heden niet hoeven te betalen.
Ik ontvang nu een vrij omvangrijke schenking waardoor mijn vrienden vragen wat ik kan betalen, en terecht.

Het bedrag van de schenking is ongeveer net zo groot als de particuliere schulden. Door de houding van de deurwaarder heb ik de neiging eerder mijn vrienden te gaan betalen dan de deurwaarder.

Kan de deurwaarder zien of ik een schenking heb gekregen en zo ja waar ? Vraag me uberhauot af waar zo iemand inzicht in heeft.

Ik houd dan iets geld over voor een oud autootje, kan een deurwaarder dat ook zien? Ik betaal al 11 jaar via de beslaglegging, maar dat is eigenlijk alleen rente, ben er eigenlijk klaar mee en wil mijn vrienden voor laten gaan.

Bedankt alvast voor uw antwoord

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Vervelend dat u zich in deze situatie bevindt. Indien u dat geld op uw rekening ontvangt, en de deurwaarder beschikt over een titel, zou hij mogelijk beslag kunnen leggen en een eventueel tegoed op uw bankrekening valt dan onder het beslag. Ook op een auto kan beslag worden gelegd indien een titel voorhanden is. Het komt mij voor dat indien u een schenking kunt krijgen, u vooraf zou moeten trachten om een regeling te treffen, mede via de deurwaarder, met al uw schuldeisers, om zo alsnog te trachten te komen tot sanering van al uw schulden. Hebt u verder de mogelijkheid van WSNP al eens overwogen? Overigens is het de rechter die beoordeelt of u kunt worden toegelaten en daarbij speelt de aard van de schulden een rol.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm