Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


als er op een schade is toegebracht door 7 kinderen aan een school , maar van twee worden gepakt.
de schade aan de school wordt vastgesteld op 15.600,-.

Wie kan de school aanspraken voor schade?
Voor welk bedrag kan de school die persoon/personen aanspreken?

De ouders van elk deelnemend (minderjarig) kind zullen in beginsel aansprakelijk zijn voor het gehele schadebedrag (hoofdelijke aansprakelijkheid). Wel kunnen zij, indien zij aansprakelijk worden gesteld, in dat geval regres zoeken op de ouders van de overige deelnemende kinderen, aangezien die in feite door hun deelneming ook hebben bijgedragen aan het ontstaan van de schade.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dus dit kan ik toelichten in mijn conclusie?

Dit is de casus.

Op 17 mei is er een sportdag op de Prins Mauritschool, een lagere school in Dordrecht. Aan het einde van de dag komen Fenn (16), Mo (16), Brandan (17), Chris (17), Robin (17) en Max (18) de boel verpesten. Ze trappen de spellen om, gooien met de klaarstaande drank en duwen de kinderen tegen de grond. Daar houdt het niet op. Ze gooien met losliggende stenen de ramen van de school in. Niet alleen de ramen liggen daardoor aan gruzelementen, ook schoolborden gaan kapot, de deuren gaan eraan en in verschillende klaslokalen wordt een ravage aangericht. De leraren bellen de politie maar tegen de tijd dat dat die arriveert zijn alleen Fenn en Max er nog. Fenn en Max worden dan ook aangehouden. Helaas is er fixe schade aan de school. De schade aan de school wordt vastgesteld op € 15.600,-.  Op het politiebureau houden Fenn en Max hun lippen op elkaar over de betrokkenheid van de anderen.  



De school blijkt niet verzekerd tegen deze schade en wil natuurlijk alle schade verhalen op de zes betrokken kinderen, maar weet niet wie die andere vier kinderen zijn.


De school kan Fenn en Max zelf aansprakelijk houden gelet op hun leeftijd. Zij zullen dan immers individueel de totale schade moeten dragen maar kunnen dit zoals gezegd verhalen op de anderen. Dit moeten zij dan wel onderling regelen en zelf bewijzen. Mocht er een geschil ontstaan t.a.v. de aansprakelijkheid dan kunt u desgewenst direct contact met mij of een van de andere juristen opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag