Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij zijn uitgeloot voor een woning via onze woningcorporatie. We willen het heel graag dus toen we 1 week voor de bezichtiging hoorde dat we de eerste kandidaat waren hebben we meteen alle nodige papieren verzameld waaronder kopieën van onze ID's. Had even met ze gebeld of we ook een ID nodig hadden van ons zoontje van 22 maanden oud aangezien die nog geen ID heeft dus had ik een week de tijd om die aan te vragen. Maar na overleg zeiden ze dat dat niet nodig was omdat hij niet op het huurcontract komt.
Dus een week later (afgelopen woensdag) de bezichtiging gehad en meteen gezegd dat we het huis wilde en alle papieren overhandigd. Kreeg ik afgelopen donderdag om 16.30 een mailtje dat alles in orde was maar dat ze toch een ID of geboorteakte van ons zoontje moeten hebben en dat we die voor maandag moeten aanleveren anders gaat het huis naar de volgende kandidaat. Afgelopen vrijdag kon ik niet naar het gemeentehuis omdat die gesloten was en voor maandag kon ik geen afspraak meer maken dus heb ik de bevestigingsformulier van de geboorteaangifte meteen doorgestuurd. Daar staan ook zijn gegevens en ben op maar heb geen reactie meer gehad of dit voldoende is. Maar mijn vraag is.. Mag een verhuurder dit überhaupt vragen van een minderjarig kind? Wat moeten ze met zijn gegevens?

Ik veronderstel om te controleren of u de ouders bent en/of als een vorm van identificatie, maar ik adviseer u dat vooraf na te vragen bij de verhuurder. Uw vraag is volkomen gerechtvaardigd.

Beoordeel dit antwoord:

Ik veronderstel dat ze een kopie van het legitimatiebewijs van uw zoontje hebben gevraagd om te kunnen registreren wie er in de woning zullen wonen; voor de gezinssamenstelling. Dat is een gerechtvaardigd belang van de verhuurder. Ik neem aan dat zulks voor de toekenning van de woning verder niet relevant is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag