Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Probleem: wij willen verhuizen naar een andere plaats en hebben al een huis gekocht. Ex heeft hier lucht van gekregen en advocaat sommeert ons om duidelijkheid en zegt dat we zonder zijn toestemming niet 20 km verderop mogen gaan wonen.

Feiten: we hebben inderdaad een huis gekocht maar van mijn huis ben ik nog niet af. Dat hoeft ook niet per se al is het financieel natuurlijk wel een groot verschil.

Kinderen zijn 9 en 13 jaar oud, zij willen beiden graag verhuizen. Zien het helemaal zitten.

Aanleiding: ex stalked (elke dag loopt hij langs getuige camera beelden) en zoekt de confrontatie als we samen met de kinderen op straat lopen. De jongste raakt er zeer van streek door en wil sinds maart ook zo min mogelijk met ons op straat zijn. In de nieuwe woonplaats is ze een heel ander en vrijer meisje.

Ik heb diverse vragen, maar de belangrijkste is wel: als ik mijn woning aanhoud in mijn huidige woonplaats en een tweede woning elders heb, kan een ex mij dan verbieden die tweede woning te bezitten of op andere wijze dwarsbomen?

Wij willen als test een rechtszaak starten, als het geweigerd wordt om te verhuizen dan houden we "gewoon" beide woningen aan denken we. We zullen dan voornamelijk in de nieuwe woning verblijven natuurlijk.

Alvast bedankt weer!

Heeft u dit samen in een convenant zo afgesproken of zorgplan, dan in dat geval moet u een grond aanvoeren waarom u elders wil wonen buiten de afgesproken kring, dat kan zijn een nieuwe arbeidsrelatie , maar mogelijk is de stalking gemeld bij de politie? Dat is of kan ook een reden vormen namelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Van belang is allereerst of u als ouders beiden het gezag over de kinderen heeft. Indien uw ex geen ouderlijk gezag heeft, heeft u ook geen toestemming nodig om te verhuizen in beginsel. Als er wel gezamenlijk gezag is, kan het verstandig zijn een procedure op te starten waarin u dan aan de rechtbank vraagt vervangende toestemming te verlenen (de toestemming van de andere ouder wordt dan vervangen door die van de rechtbank) om alsnog met de kinderen te kunnen verhuizen. Het is van belang dan inderdaad goede redenen aan te voeren waarom de verhuizing gewenst is. Ook is het van belang om na te gaan of de verhuizing invloed heeft op de omgangsregeling met de andere ouder. Indien dat niet zo is, zal er niet direct een reden zijn om u tegen te werpen dat u niet zult mogen verhuizen. Als dat wel zo is, kan het verstandig zijn compensatie aan te bieden. De rechtspraak is erg casuïstisch in dit soort zaken. Spreek de zaak vooral goed door met uw advocaat zodat een inschatting van uw kansen kunnen worden gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag