Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste heer of mevrouw

Ik heb al meer dan een jaar last van de man boven me , hij leeft op een kale vloer drinkt heel veel en gebruikt drugs. ik hoor soms letterlijk alles wat hij zegt waar hij loopt , muziek gedreun , stoelen schuiven dingen die vallen en dan heb ik het nog niet over de keren dat hij aan mijn deur stond te dreigen , omdat hij met niks of niemand rekening wil houden . vaak de politie gebeld ook aangifte gedaan , maar ze kunnen het niet hard maken woning stichting heeft afspraken met hem gemaakt hij houd zich er niet aan .ook hun zeggen dat ze niet genoeg hebben om hem eruit te zeggen , hij heeft zelfs mijn vensterbanken beklad met sterf kankerhoer , en dan alle dingen die hij op zijn balkon heeft geroepen dat hij een pistool naar beneden zal richten en bam of naar beneden zal springen en me overhoop wil steken Ik wil graag dat hij vertrekt voel me niet meer veilig in mijn eigen huis en als hij thuis is ben ik zijn overlast geluiden ook meer dan zat , wat kan ik doen wat ik al niet gedaan heb

Groetjes en alvast bedankt

Denkbaar is dat u een (kort geding) procedure start tegen deze man en eist dat hij zich, op straffe van een dwangsom, kort gezegd voortaan gedraagt. Overigens is onder bepaalde omstandigheden (ook) een optie dat u een procedure start tegen de woningcorporatie, bijvoorbeeld met als inzet dat die een ontbindingsprocedure start terzake de huurovereenkomst van die man.
Indien sprake is van strafbare feiten, zoals bedreiging of belediging, zou u in elk geval aangifte moeten doen. Die kan ook weer van pas komen indien u de hiervoor genoemde procedure(s) wilt starten.
Indien u uw mogelijkheden verder wilt bespreken, kunt u mij gerust bellen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u in ieder geval alvast een logboek te gaan bijhouden. Daarin noteert u iedere keer dat u overlast heeft met de datum en tijd en de soort overlast en hoelang deze voortduurt. Indien mogelijk adviseer ik u ook de gebeurtenissen vast te leggen met foto's en of filmpjes,. Vorenstaande zult u in ieder geval nodig hebben als u naar de rechter wilt gaan. Bij overlast zaken spelen vaak bewijsproblemen en rechters doen niet snel iets zonder een goed beschreven logboek.
Als u beiden dezelfde verhuurder heeft, kunt de verhuurder tevens aanspreken op het feit dat uw bovenbuurman geen vloerbedekking heeft en daardoor geluidsoverlast veroorzaakt; op grond van zijn huurovereenkomst zal hij verplicht zijn daar iets aan te doen.
Succes met uw zaak en als u wilt kan ik u adviseren of bijstaan; ik ben advocaat gespecialiseerd in het vastgoedrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag