Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag,
Wij hebben sinds 6 maanden een ouderschapsplan met een omgangsregeling liggen. Het OP is gebaseerd op het feit dat mijn ex in de buurt zou blijven wonen. Nu is mijn ex 130km bij mij vandaan gaan wonen. En de kinderen gaan doordeweeks ook naar hem 2 dagen. Omdat het te ver weg is logeert hij bij zijn ouders die 10km bij mij vandaan wonen. De jongste van 8 gaat nog maar 1 dag mee omdat hij het niet meer wil om bij opa en oma in huis te zitten. De oudste van 10 heeft moeite met de wisselingen maar gaat omdat hij zijn vader wil blijven zien. Ik wil dit graag verandert zien maar volgens mij ex heeft hij recht op 50% van de tijd met de kinderen en wil hier niets van weten. Een advocaat kan ik niet betalen. Kan ik een civiele procedure hierover opstarten?

Dat kan omdat het verblijf bij de grootouders niet is vastgelegd of voorzien, maar wat schiet u er mee op? Na uw vordering kunt u dan een of andere tegenactie verwachten van uw ex. Denkt u niet dat het beter is om tot een goede verstandhouding te komen, misschien is dit ook maar een tijdelijke maatregel?
Als dat niet zo is. zou ik wel adviseren een nieuwe regeling te treffen, eerst zonder tussenkomst , dan later kunt u het mogelijk afdwingen. Geen gedeeld ouderschap dan meer , dat is dan feitelijk onmogelijk geworden door de keuze van uw ex om duurzaam elders te gaan wonen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag