Vraag

Hallo,

Enige tijd geleden ben ik betrokken geweest bij een aanrijding met een snorfiets (blauw kenteken).

De situatie
In de schemer van de ochtend
Een snorfiets die, vermoedelijk onverlicht, aan het spookrijden was op een eenrichtings fietspad naast een voorrangsweg. Aan de kant waar de snorfiets het fietspad inreed is een verbodbord om in te rijden aanwezig.

De hoofdweg is een voorrangsweg, om op de kruising te komen sloeg ik rechts af. Bij de kruising waar het heeft plaatsgevonden staan haaietanden op de weg, voor deze stond ik stil.

Na het kijken of er geen verkeer van rechts meer was, een passerende scooter nagekeken naar links en daarbij gelet of deze voorbij was gegaan en niks van links kwam.
Terugkijkend naar rechts om te bevestigen dat er geen verkeer aan de rechterzijde was. Na deze kijkactie trok ik op en was de spookrijdende snorfiets voor mijn auto en vond een aanrijding plaats.

De vraag: Is hier sprake van geen voorrang verleend hebben of zit hier een (deels)aansprakelijkheid aan van de snorfietser?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Of u geen voorrang verleend zou hebben hangt af van de wegsituatie en de omstandigheden.Uit uw toelichting maak ik op dat u stil stond voor de haaientanden en het overig verkeer voor hebt laten gaan. U hebt aldus wel voorrang verleend en zal de snorfietser voor een groot deel aansprakelijk zijn voor de schade. Er is sprake van eigen schuld en hij begaat een overtreding om tegen de inrichting in te rijden. Ik raad u aan de snorfietser aansprakelijk te stellen voor uw schade. Mocht u er samen niet uitkomen, dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm