Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik wil mijn eigendomswoning gedurende 3 jaar verhuren aan een reeds langer bekende particulier maar we hebben een discussie over de inhoud van een concept huurovereenkomst. De huurder komt met dreigingen als zijn versie niet wordt getekend en oefent charme-offensieven uit op derden die willen helpen. Kunt u hierin bemiddelen en/of adviseren?

Ik ben advocaat gespecialiseerd op het vastgoedrecht met de nadruk op huurrecht. Ik kan u uiteraard helpen en daarvoor kunt u contact met mij opnemen.
Het lijkt me trouwens verstandig u te laten bijstaan in deze aangelegenheid omdat een huurcontract voor een zelfstandige woonruimte voor de duur van drie jaar niet kan en u dan vast zit aan een huurcontract voor onbepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:

Een huurovereenkomst van 3 jaar kan wel, maar wordt niet aangemerkt als een tijdelijke huurovereenkomst, zodat de huurder gewoon huurbescherming geniet. Een huurovereenkomst, die voor 3 jaar wordt aangegaan eindigt dan niet van rechtswege na verloop van de overeengekomen periode en kan alleen door u worden opgezegd op grond van één van de in de wet genoemde opzeggingsgronden. Als die niet van toepassing zijn, dan is opzegging niet mogelijk en wordt de huurovereenkomst na verloop van de overeengekomen duur voor onbepaalde tijd voortgezet.

Beoordeel dit antwoord:

Ook is er nog altijd de uitwijk mogelijkheid van de Leegstandwet of inzet van een diplomatenclausule , kortom dient u zich goed te oriënteren omdat idd een kaal regulier contract van 3 jaar zal leiden tot een van onbepaalde tijd en huurbescherming.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag