Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


In december gaan mijn partner en ik trouwen.
Nu wonen we in het huis wat van hem is en blijft. Maar mocht hij eerder komen te overlijden is het wel de bedoeling dat ik er mag blijven wonen en zijn kinderen het pas opeisen als ik ook weg val.
Kunnen we dit regelen in een codicil of moet dit perse in een testament en daardoor dus bij de notaris?

Als het de bedoeling is dat het huis van uw toekomstige man blijft, dan dient u huwelijksvoorwaarden op te maken, anders valt het huis in de gemeenschap. Indien het huis deel uitmaakt van de huwelijksgemeenschap, dan kunt u op grond van de wettelijke bepalingen (wettelijke verdeling) na overlijden van uw man in het huis blijven wonen. Zou het huis tot het privé vermogen van uw man behoren (door de huwelijksvoorwaarden) dan dient dit door middel van een testament (dus via de notaris) te worden geregeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor je reactie.
Maar is het niet zo dat met ingang van 1 jan 2018 gemeenschap van goederen is aangepast en dat huis en vermogen eigendom blijven van degene waar het van is?


Ja excuses, dat klopt. Het huis valt buiten de gemeenschap, daarom kan alleen door middel van een testament bereikt worden dat u er kan blijven wonen na overlijden van uw partner

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag