Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedendag, mijn dochter heeft een vriend die in Suriname woont, momenteel is hij nu hier in Nederland voor 3 maanden, hij moet 27 november weer terug.
Zij hebben samen een dochtertje van 2 jaar.
Zij willen graag lang verblijf voor hem aanvragen.
Hun dochtertje is vorige erkend door de vader.
Zij willen graag weten welke stappen zij moeten ondernemen zodat hij langer in Nederland mag blijven samen met zijn vriendin en dochtertje.
Ik heb begrepen dat er een nieuwe regel is voor een ouder in het buitenland.

Ik hoop dat u ons hierover advies kan geven.
Bij voorbaat dank.

uw vriend en dochter willen samen als gezin verder in Nederland, begrijp ik. De reguliere weg is via een aanvraag bij de IND 'verblijf bij partner'. Uw dochter is dan de aanvrager ( referent) en zij dient een duurzaam inkomen te hebben ( Miniumloon). Wanneer uw schoonzoon in Suriname op de basisschool Nederlands heeft geleerd hoeft hij geen inburgeringsdiploma in Suriname te halen. Zowel uw dochter als uw schoonzoon moeten de leeftijd van 21 jaar hebben.
Er is inderdaad ook een verblijfsrecht voor de niet-Europese ouder van een Nederlands kind mogelijk , maar dan moet u wel aantonen dat door het niet verstrekken van dit verblijfsrecht het kind gedwongen zou worden om Europa te verlaten , omdat het kind afhankelijk is van , in dit geval, de vader. Die afhankelijkheid wordt in ieder geval aangenomen als de vader wezenlijke zorgtaken heeft vervuld bij het kind, en ook wordt meegewogen de opvoedingssituatie, de leeftijd van het kind, eigenlijk alles waardoor aangetoond kan worden dat het kind niet zonder de vader in Nederland kan.

Beoordeel dit antwoord:

Even ter aanvulling: waar ik 'uw vriend' zei, bedoel ik natuurlijk de vriend van uw dochter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag