Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij willen ons huis verkopen en er zijn kopers die een bod hebben uitgebracht. Zij willen eerst een bouwkundige inspectie alvorens zij de handtekening willen zetten. Tijdens de bouwkundige inspectie geeft de inspecteur aan dat alle badkamer tegels los liggen en er een hele grote kans op grote lekkage is (als dat er al niet zou zijn, gaf hij aan) Hij heeft ook gezien en gezegd dat er nu geen lekkage is of is geweest. Bij het weggaan benoemt hij nog een keer dat het een goed huis is, alles is in goed behalve de badkamer vloer.
Een jaar geleden hebben wij zelf een bouwkundige inspectie laten doen en daar werd bij de badkamer geschreven:(cijfer 4, matige kwaliteit) holle tegels, geen verdere problemen te verwachten.
Ik schrok van deze verschillende uitkomsten over dezelfde ruimte in een jaar tijd.
De kopers hebben zich teruggetrokken, willen het huis niet meer kopen ivm (grote) kans op lekkage en de kosten voor een verbouwing van de badkamer.
Bij inzage in het bouwkundige rapport staat er echter niets beschreven over de badkamer vloer, de tegels en evt kosten om het te op te lossen.
Hoe kan er zo'n groot verschil zitten tussen 2 rapporten binnen 1 jaar tijd? Waarom zet de inspecteur zijn bevindingen niet in een rapport? Juist mbt datgene waardoor mensen zich terugtrekken. Kunnen wij iets ondernemen tegen deze keuring(rapport)? Het voelt oneerlijk.

Het lijkt erop dat de inspecteur zijn werk niet goed heeft gedaan, althans diens bevindingen niet heeft geconcretiseerd in zijn rapport. U kunt in overleg met de koper alsnog een keuring door een onafhankelijke keurder laten uitvoeren die beslissend zal zijn voor de koop. Anders kunt u een klacht (laten) indienen eventueel in overleg met de koper tegen de inspecteur t.a.v. van zijn werkwijze.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk bedankt voor uw snelle antwoord.
De koper heeft zich definitief terug getrokken, die vertrouwt het niet.
Ik ga kijken of het lukt om een klacht in te dienen bij de geschillen commissie bouwkundige keurders. Mocht ik er niet uit komen dan hoop ik met u verder te kunnen kijken.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag