Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen,

Mijn vriend en ik gaan uit elkaar. Ik huur een woning (huurcontract op mijn naam). Hij woont hier op die adres bij mij in, staat geregistreerd in de GBA. Mijn vraag is, heb ik het recht om hem uit huis te zetten?

Ik hoor het graag.
Vriendelijke groet,
M.

Als u niet met uw vriend een geregistreerd partnerschap hebt, en hij geen medehuurder is ( geworden) mag u hem inderdaad de deur wijzen, met inachtneming van een redelijke termijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Wat word gezien als een redelijk termijn? 1 week/1 maand? Bij voorbaat dank.


Het is momenteel erg moeilijk om snel een ander huis te vinden, indien uw vriend tijdelijk terecht kan bij anderen is dat ook goed, maar hij zal toch zijn spullen moeten opslaan. Redelijk is een maand tot max .twee .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. N.a.v. Uw reactie heb ik weer contact opgenomen met de politie vandaag en aangegeven dat zij onjuiste informatie hebben gegeven. De politieagent heeft deze casus voorgelegd aan de officier van justitie en deze heeft wederom gezegd dat ik geen rechten heb om hem uit mijn huis te zetten omdat hij hier heeft gewoond.
Ik heb de agent aangegeven dat ik juridisch advies heb ingewonnen en dat ik denk dat zij het niet juist hadden. Toen werd mij gezegd dat zij niks voor mij kunnen doen en dat ik het zou moeten bewijzen met wetboeknummers anders doen zij niks voor mij en zullen zij mijn vriend (ex) helpen.

Ik weet even echt niet meer hoe en wat...


De politie heeft hier niets mee te maken tenzij zij worden ingezet door een deurwaarder die op uw verzoek uw vriend uitzet omdat hij zonder recht verblijft in uw woning . Uiteindelijk moet u dan bij een negatieve reactie bij de civiele rechter een verzoek neerleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Het probleem blijft dat als ik vanavond mijn ex verzoek te vertrekken hij dan zal weigeren. Om kracht bij te zetten zou ik dan notmaliter de politie moeten lunnen bellem om mij te assisteren en hem uit mijn huis te begeleiden. Maar de politie blijft voet bij stuk houden en beweren dat mijn ex huurbescherming geniet. Dus zij zullen mij niet helpen. Ik zit echt in een vreselijke situatie. Om nu een kort geding te starten zal enorme kosten teweeg brengen en veel stress aangezien ik ook nog eens zwanger ben momenteel zijn dat allemaal zaken die ik eigenlijk wil vermijden.


Nou op zich vallen de kosten mee ,inderdaad is een kort geding nodig om uw vriend het huis uit de krijgen . Misschien kunt u aanspraak maken op rechtsbijstand vanuit de overheid vergoed. Laat u zich informeren door het juridisch loket? Kort geding heeft u een advocaat nodig, zonder kort geding kunt u het zelf of met enige hulp van een jurist.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag