Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon heeft een zoontje van nu 5 maanden.
Tijdens de zwangerschap heeft zijn vriendin het contact verbroken omwille haar ouders haar daar toe dwongen. Nu is het zo dat sinds 3 maanden hij bij zijn zoontje mag gaan kijken als het hun uitkomt. (Logisch ) maar wij vragen ons af of er een mogelijkheid is dat er een omgangsregeling kan worden aangevraagd. De baby heeft niet zijn achternaam omdat zij uit elkaar waren op het moment van de geboorte.
Hij zou wel heel graag zijn achternaam aan het kind willen geven.
Wij hopen dat u ons op de goede weg kunnen helpen.

Bij voorbaat dank

Uw zoon zou de baby alsnog kunnen erkennen. Daar is toestemming van de moeder van de baby voor nodig. Als zij daar niet aan mee wil werken, kan hij middels inschakeling van een advocaat een procedure opstarten bij de rechtbank ter verkrijging van vervangende toestemming voor de erkenning zodat hij alsnog juridisch ook vader wordt van het kind. Hij kan dan aangeven dat hij wenst dat de baby zijn achternaam draagt. Daar zal de moeder dan wel mee moeten instemmen.
Er kan ook om vastlegging van een omgangsregeling worden gevraagd. Indien de moeder van het kind niet mee wil werken, zal dat ook zonder meer aan de rechtbank moeten worden voorgelegd.
Indien gewenst, kan uw zoon contact met mij opnemen zodat ik hem hierin kan bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag