Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn expartner betaalt alimentatie voor onze kinderen van 17 en 20. het bedrag is vastgesteld op €185 per kind in 2005 (toen voor 3 kinderen). Nu is ze een jaar ziek en krijgt minder loon 85%. Ook is zij, alhoewel getrouwd, op zichzelf gaan wonen. Zij zegt dat de alimentatie niet meer op te brengen is en heeft een advocaat ingeschakeld om voor elkaar te krijgen dat de alimentatie naar €129 gaat. Ik ben het hier niet mee eens, maar zij dreigt met rechtsgang en dan moet onze zoon ook voor de rechter verschijnen. Dat wil ik ten allen tijde voorkomen.
Onze zoon wordt in maart 21 en dan stopt de alimentatie.
Alhoewel ik geen tegenvoorstel wil doen, lijkt dat noodzakelijk omdat ik niet naar de rechter wil. Mijn tegenvoorstel zou zijn dat ze voor onze ooudste zoon € 185 blijft betalen (hij studeert en heeft het geld hard nodig) en dat ze dan tot maart €130 voor de jongste betaalt. Dit kan dan weer omhoog in maart naar €185..
Graag uw advies.

Uiteraard is het altijd mogelijk om nieuwe afspraken te maken over de te betalen kinderalimentatie. Er moeten zich echter wel heel erg wijzigende omstandigheden voordoen wil de rechtbank een verzoek tot wijziging toewijzen
Als ik het goed begrijp wordt er nu een bijdrage betaald van € 370 per maand en wil zij dit terugbrengen tot € 258 per maand. Uw voorstel lijkt mij in het geheel niet onredelijk en zou ik zeker aan haar voorstellen. Mocht u zeker willen weten dat de bijdrage die zij aangeeft te kunnen betalen juist is: neem rechtstreeks contact met mij op dan kan ik voor u een nieuwe berekening hiervan maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag