Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ruim 7 jaar geleden ben ik gescheiden, maar ik heb nog steeds samen met mijn ex een woning met een behoorlijke restschuld. Hij wilde deze woning niet verlaten, dus ben ik met mijn 2 kinderen naar een huurwoning gegaan. Hij woont nu nog steeds in onze gezamenlijke woning. Ook heeft mijn ex er alles tegengehouden om onze gezamenlijke woning te verkopen. Dus niet willen zakken met de verkoopprijs, niet mee willen betalen aan de foto's op funda, bord uit de tuin gehaald etc. Ook vond hij dat ik de helft moest betalen van de hypotheek, bovenop mijn huur en ik kreeg geen alimentatie. Door een uitspraak van de rechter zijn er wel wat dingen opgelost zoals dat ik niet meer mee hoef te betalen aan de hypotheek en hij moet ons huis onderhouden. Maar ons huis is nog steeds niet verkocht en staat ook niet meer te koop. Mijn ex heeft aangegeven nu zelf ons huis te willen kopen samen met zijn nieuwe partner. Maar hij wil dan dat de restschuld 50/50 verdeeld wordt.Ik ben het daar niet mee eens want hij heeft ruim 7 jaar in ons huis gewoond (vruchtgebruik) en er is achterstallig onderhoud waardoor de vraagprijs lager zal zijn.
Ik wil graag weten of ik gelijk heb of dat ik toch gewoon de helft van de schuld moet betalen.
Ik hoor het graag. Alvast bedankt!

Allereerst is het van belang wat er bij de scheiding is afgesproken over (de verdeling van) het huis. Zijn er bij de scheiding afspraken gemaakt over de verkoop en/of met betrekking tot het gebruik van de woning door uw ex?
Afhankelijk van die afspraken is er wellicht een antwoord te geven op uw vraag.
Anderzijds, als er geen afspraken zijn gemaakt, dan kan het zijn dat u inderdaad beiden (ieder voor de helft) zal moeten opdraaien voor de restschuld. Als de hoogte van de restant mede het gevolg is van het achterstallig onderhoud door uw ex-man kunt misschien een vordering tot schadevergoeding jegens uw ex instellen. Of u kunt voorafgaand aan de verkoop vorderen dat uw ex-man iets aan het achterstallig onderhoud doet zodat het huis nadien een hogere verkoopwaarde heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag