Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb me recentelijk ziek gemeld (een week).

Ik ben vandaag bij de bedrijfsarts geweest omtrent mijn ziekte.

Ik ben vanaf 2008 werkzaam bij Ministerie en ben daar werkzaam met alleen maar positieve functioneringsgesprekken. Tevens ben ik geen frequent verzuimer. In 2016 ben ik ziek geweest en nu voor het eerst weer. Ik heb geen beperkingen, sta goed in het leven maar door valse beschuldiging van fraude (rehabilitatie brief ontvangen ) en zwangerschapsdiscriminatie (uitspraak college rechten van de mens) iets wankelijker geworden op de werkvloer. Er is geen sprake van een arbeidsconflict maar ziekte geconstateerd door GGZ.

Ik dacht dat als de ziekte bekend is, dat je dan gezamenlijk met werkgever een plan van aanpak opstelt. Dus het creƫren van een veilige omgeving zodat de medewerker gewoonweg kan werken. Uiteraard doe ik er ook alles aan om volledig zonder te veel beperkingen inzetbaar te zijn.

De bedrijfsarts gaf iets anders aan, mensen met een bepaalde ziekte (al hoewel dit bij mij niet altijd aanwezig is maar in bepaalde constructie ) hiervoor niet de werkgever mee moet belasten en in dit geval ontslag te nemen en tot de conclusie dienen te komen dat ze niet inzetbaar kunnen zijn in de maatschappij. Via uitzendbureau's kan men dan tijdelijke opdrachten aannemen. Dan blijf je gezond op het gebied qua werk.

Echter als ik dat zou doen (nogmaals er zijn nooit eerder belemmeringen geweest-ben zelfs paar keer bewust beloond) dan heb ik toch geen recht op een uitkering en buiten dat al mijn voorzieningen kwijt van een ambtenaar?? De bedrijfsarts gaf aan dat als ik dit aan UWV zou doorgeven dat ik best wel een uitkering kan ontvangen.

Ik ben niet helemaal zeker hiervan, nogmaals ook in uw info zie ik dat werkgever meer inspanningen dien te verrichten. Of ben ik abuis.

U heeft helemaal gelijk!

tijdens ziekte moet u NOOIT ontslag nemen. Dat kan veel nare konsekwenties hebben.

Deze bedrijfsarts (BA) gaat zijn boekje ver te buiten. Laat hij zich bij zijn professie houden in plaats van een pseudo-advocaat te spelen. Dit is klachtwaardig en u kunt dan ook denken aan het indienen van een klacht tegen hem.

voor een goed overzicht van uw rechten en plichten verwijs ik u naar een FNV-brochure: 'Wie schrijft, die blijft'.

Gezien de houding van de werkgever, al hetgeen er in het verleden al gebeurd is en de BA adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag