Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


we huren een garage vanaf 1987 ieder jaar gaat de huur omhoog maar nu kregen we een brief van de verhuurder dat ze de garage hebben getaxeerd hebben en dat we volgend jaar 30 euro huurverhoging hebben en dat we voor 23 nov moeten doorgeven als we de garage willen opzeggen we hebben geen taxatie rapport gezien kan dat zomaar 30 euro verhoging is wel veel van 54,04 naar 85 euro per 1 januari

Is de huur van de garage onderdeel van het huurcontract van uw woning? Dan gelden de regels uit het huurcontract ook voor de garage. Dit is niet het geval als er een apart huurcontract is voor de garage.
Bij een apart huurcontract voor de garage staat de overeenkomst los van het huurcontract van uw woning. U kunt ook een huurcontract voor de garage hebben, maar geen woning huren. In deze gevallen gelden voor de garage de regels voor huur van bedrijfsruimten.

Als u de huurverhoging niet accepteert, dan bestaat er goede kans dat de verhuurder de huur opzegt. Tegen een opzegging kunt u vrijwel niets beginnen, tenzij het belang van de opzegging bij de verhuurder ontbreekt.

Als in uw contract niets over huurverhoging is geregeld kunt u zich tegen de huurverhoging verzetten, doch u loopt dan kans dat de verhuurder de huur opzegt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag