Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb ontslag genomen bij mijn werkgever. Helaas heb ik nog een studieschuld welke ik moet terug betalen. Mijn werkgever geeft aan de schuld met mij te willen delen waardoor ik maar de helft hoef terug te betalen aan mijn werkgever. Nu gaat mijn werkgever de studieschuld inhouden van mijn laatste salaris (de eindafrekening) hierdoor houd ik maar een paar honderd euro aan salaris over. Hierdoor kan ik mijn hypotheek etc niet betalen. Ik heb mijn werkgever geïnformeerd over het beslagvrije voet, maar zij geven aan het allemaal in 1x af te willen handelen. Aangezien zij mij al tegemoet komen vinden zij dat ik hen op deze manier tegemoet moeten komen. Wat moet ik nu doen?

Uw werkgever mag de studieschuld verrekenen met de eindafrekening als er een schriftelijke overeenkomst is en een terugbetalingsregeling is die afhangt van het aantal gewerkte jaren. Ook moet de werkgever een opeisbare vordering op u hebben. Wel dient uw werkgever rekening te houden met de beslagvrije voet, d.w.z. dat u 90% van de bijstandsnorm uitgekeerd dient te krijgen. Ik raad u uw werkgever hiervan op de hoogte te brengen.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn werkgever geeft aan dat ik dan de rest van de maand moet blijven werken, zodat ik mijn vrije dagen uitbetaald kan krijgen. kunnen ze dit van mij verlangen? Dan zal ik bijna aan de 90% van de bijstandsnorm komen.


In beginsel niet, tenzij er bij de werkgever zwaarwichtige redenen zijn die ook nog eens aantoonbaar moeten zijn. Ik raad u aan uw werkgever te melden om dit schriftelijk te motiveren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag