Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik kwam er onlangs achter dat de Gemeente 's- Gravenhage mij al jaren teveel aanslaat voor de afvalstoffenheffing namelijk voor 3 ipv 2 personen. Ik heb een adresonderzoek laten doen en er staan al 20 jaar 2 mensen op mijn adres ingeschreven.
De fout ligt dus bij de Gemeente.
Mijn bezwaar heeft er voor gezorgd dat ik van de afgelopen 5 jaar het bedrag heb teruggekregen, want zo beweren zij, had ik dit eerder moeten zien.
Op de Aanslag /Beschikkingsbiljet staan diverse posten zoals WOZ OZBE OZBG, RIOE en AFV met daarachter 3p.

De gemeente weigert hun fout bij het vaststellen van de nota te erkennen zodat ik nu hiervoor opdraai van de afgelopen 15 jaar.

Kan dit zomaar?

De vraag is wanneer had u moeten kunnen ontdekken de fout, naar ik meen ook eerder, althans ik zie geen reden waarom niet . Doorgaans ontvangst men ook post op het adres waar een persoon staat ingeschreven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

er staat niemand anders ingeschreven dus de Gemeente heeft een fout gemaakt. Ik had dat moeten zien aan een schrijven met meerdere posten en erg klein staat er 2p.
Ka n de Gemeente aansprakelijk worden gesteld indien zij een fout maken?
Moet ik derhalve accepteren dat ik maar van 5 jaar terug krijg ipv 20 jaar?


Nee dat hoeft u niet maar dan moet u zich beroepen op het feit dat u dit niet eerder had kunnen ontdekken , zodat de verjaringstermijn pas laatstelijk is gaan lopen. En dan kan alles naar voren worden gebracht als tegen-deelbewijs, bijvoorbeeld dat u op een manier had kunnen weten dat er meer mensen ingeschreven stonden, Bovendien als u nu al die vijf jaren hebt geaccepteerd en ontvangen, heeft u afstand gedaan van het recht om het meerdere te vorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag