Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na vertrek bij mijn huidige werkgever heb ik een non-compete getekend waarin staat dat ik 12 maanden lang niet voor klanten van dat bedrijf mag werken.

Ik ben verder gegaan als freelancer. Nu belt een nieuwe klant mij op om voor hun een klus te doen, maar zij werken sinds kort ook met mijn vorige werkgever — dit is een klant die nog niet klant was bij mijn vorige werkgever op het moment dat ik tekende of vertrok.

Telt de non-compete dan ook? Of kan ik gewoon rechtsgeldig voor deze nieuwe klant werken?

Voor het antwoord op uw vraag is met name van belang hoe het (non)concurrentiebeding (of relatiebeding) is opgesteld. U kunt gerust contact met mij opnemen. Dan kan ik in overleg met u nagaan of ik u in dezen van advies kan voorzien.

Beoordeel dit antwoord:

Het non-concurrentiebeding (ncb) wordt 'gefixeerd' op het moment dat u weg gaat. U mag dan ook geen concurrerende werkzaamheden verrichten voor bestaande klanten. Een nieuwe klant (voor u en het oude bedrijf) valt daar niet onder. immers de ratio van een ncb is het voorkomen van oneerlijke concurrentie door uw kennis en wetenschap. Dat heeft u niet over de nieuwe klant. Ik zie dan ook geen problemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag