Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Bij mijn oude werkgever heb ik een beding getekend dat ik gehouden ben studiekosten terug te betalen bij ontslag. Nu heb ik een nieuw baan gevonden en ontslag genomen. Mijn oude werkgever houdt mij aan het beding en vraagt de studiekosten aan mij terug.

Nu betreft het een opleiding waar mijn werkgever een subsidie voor heeft ontvangen; 100% van de kosten zijn door het Agentschap SZW aan mijn werkgever vergoed. Kan mijn werkgever ook in dat geval de kosten aan mij berekenen?

Een schriftelijk aangegane studie-overeenkomst met terugbetalingsverplichting is rechtsgeldig. In principe kan de werkgever u daaraan dan ook houden. De werkgever kan echter niet meer kosten terugvorderen dan hijzelf betaald heeft..

U stelt dat het Agentschap 100% van de kosten betaald heeft? Hoe zit het echter met studieverzuim? Kosten begeleiding etc.? of vordert de werkgever alleen de directe kosten terug? Wanneer hij die niet zelf betaald heeft, dan hoeft u dat ook niet te betalen. Anders zou de werkgever er aan verdienen. Tenzij natuurlijk de werkgever die kosten zou moeten terugbetalen aan het Agentschap.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag