Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


na een eenzijdig ongeval op de motor, waar ik zelf overigens niets meer van weet, ik heb gereden zonder rijbewijs en verzekering daar heb ik 2 boete's voor gehad en netjes betaald. de politie kwam ook pas toen ik al in de ambulance lag. maar rest mij 1 grote vraag ik ben zzpér en er is bloed bij mij afgenomen voor onderzoek naar alcohol, en uitgekomen dat ik 1,37 promille had, nu is mijn vraag wat kan ik doen om bij eventueel afnemen rijbewijs toch mijn rijbewijs te behouden. dit omdat ik dit nodig heb om mijzelf en gezin van eten te voorzien, ik zit ondertussen al 3 weken thuis met een gebroken enkel en de lasten gaan door dus ook nog eens mijn rijbewijs moeten missen kan ik er niet bij hebben, hebben jullie raad?

U dient een klaagschrift op te stellen naar het openbaar ministerie als u uw rijbewijs niet binnen 10 dagen hebt teruggekregen van de officier van de justitie. Zet u in het schrift waarom u uw rijbewijs terug wilt. Zijn de 10 dagen niet voorbij dan is het raadzaam eveneens een brief te richten tot de Officier van Justitie. Ik kan u desgewenst hiermee helpen. Mocht dit geen resultaat hebben, neemt u dan contact op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de uitslag van het onderzoek is naar het OM gestuurd dus ik ben op dit moment mijn rijbewijs nog niet kwijt. in de brief staat ''ik citeer'' de concentratie van de bij u aangetroffen stof is hoger dan de voor die stof bepaalde grenswaarden zoals gesteld in het besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer en/of vermeld in artikel 8 wegenverkeerswet 1994.

daarom zal tegen u een proces-verbaal wegens overtreding van artikel 8 wegenverkeerswet 1994 worden opgemaakt.

wat zijn de kosten mocht ik uw hulp willen?


Als u direct contact met mij opneemt door op de link te klikken naast dit antwoord, dan ik u meer vertellen over uw citaat en de kosten, want het is niet toegestaan om op deze site kosten door te geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag