Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wij hebben een stuk grond 1.33 ha al jaren in gebruik, nu mijn schoonmoeder is overleden moet dat door de broers worden verdeeld dus in drieën
Maar de verdeling lukt niet, wij vinden dat het stuk wat het beste bij ons huis past en waar wij hobby aan hebben voor ons is en de rest voor die andere twee, die willen het verkopen, zij willen persé ons stuk ik heb geprobeerd het te kopen maar ze willen er veel geld voor dus geen optie
Mijn vraag is hebben wij niet de eerste keus

Ik ga er van uit dat er voor het gebruik door u niet is betaald en dat geen sprake is van agrarisch gebruik (dus niet binnen een landbouwbedrijf), zodat op een pachtersvoorkeursrecht geen beroep kan worden gedaan.
In beginsel zijn alle gezamenlijke eigenaren gelijk gerechtigd. Als u er met elkaar niet uitkomt, dan kunt u via de rechter verdeling vorderen waarbij u uw argumenten naar voren kunt brengen waarom dit stuk aan u zou moeten worden toegedeeld. Hou er wel rekening mee dat uit zal worden gegaan van de waarde in het economisch verkeer. Krijgt u bij de verdeling meer grond dan de andere mede-eigenaren dan zult u dus moeten kunnen verrekenen tegen de waarde in het economisch verkeer.

Beoordeel dit antwoord:

Dus simpel gezegd moet de waarde van de grond worden getaxeerd door een erkend taxateur.
ik adviseer u om dat met uw broers te bespreken en af te spreken.
Als uw broers geen medewerking willen kunt u eventueel zelf de grond laten taxeren om zodoende te kijken wat 2/3 deel van de prijs is die u moet betalen aan uw broers.
Als uw broers dan nog niet mee willen werken dan kunt u de zaak aan de recher voorleggen.

Als u dat wilt help ik u graag.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag