Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb na verhuizing naar huidige woning in 2017 een huurcontract voor CV ketel overgenomen van vorige bewoner. Betreft contract van 11-12-2006 met looptijd van tenminste 144 maanden. Nu ik het contract netjes voor 1 januari 2019 wil opzeggen bij Verhuurder, komt men met een rekening van 130+99 euro voor restwaarde ketel, alsook vergoeding voor gemaakte kosten die achterblijven in de woning zoals arbeidsuren, installatiekosten maar ook leidingwerk en dak- of muurdoorvoer. Kosten die nergens zijn genomen door mij, noch zijn vermeld in algemene voorwaarden die ik heb gekregen. Ik ben voornemens deze kosten te weigeren en ben van mening dat ik kosteloos het huurcontract zou moeten kunnen beƫindigen. Ik ben benieuwd of ik in mijn recht sta met deze mening.

De ketel blijft in eigendom bij verhuurder door duurzame verbinding met het gehuurde en daardoor dient hij ook maar de lasten te dragen in verband met afkoop. Daar wordt verhuurder ook geacht rekening mee te houden door af te schrijven en te reserveren vanuit de opbrengst van de huurpenningen .Al is het wel zo dat u aanspreekpunt bent geworden voor de provider, wat betreft de afkoop van diensten valt wel te zeggen dat u voor dat deel aanspreekbaar zou kunnen zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor de snelle reactie.
Als ik dit in mijn eigen woorden vertaal: zolang het producten zijn die ik afneem en geen diensten en de minimale termijn van het huurcontract is verstreken, dan zou ik zonder kosten het contract moeten kunnen opzeggen?


Ja, maar omdat u het contract heeft overgenomen bent u de andere partij die verplicht wordt af te kopen, het feit dat u geen eigenaar bent, is voor de provider geen reden. Wat er dus dient te gebeuren is afkoop van het contract en het deel dat te maken heeft met de afkoop van de ketel is verhuurder aan u verschuldigd immers de eigendom blijft bij hem.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag