Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen
Wij willen de feitelijke sleuteloverdracht laten plaatsvinden na overdracht
Huidige eigenaars blijven nog hooguit 3 maanden in huis wonen,hoe is dit het best op te lossen?
Huurcontract voor bepaalde tijd of is vertraagde overdracht tegen boete een oplossing.
Wij kopen het huis zonder hypotheek.
Ik hoor graag,hartelijk dank en fijne dag

Vr groeten

Een huurovereenkomst ( laten ) opstellen van zeer korte duur of een gebruiksovereenkomst , in beide gevallen moet er goed naar de wet worden verwezen en de aard van het tijdelijke gebruik/ bewoning worden omschreven in het huurcontract . Ik kan deze voor u opstellen. Denkt u in ieder geval wel aan het feit dat opstal en inboedelverzekeraar op de hoogte is / wordt gebracht van het feit dat niet de eigenaar woont in de woning want dit verhoogt namelijk voor de verzekeraar het risico . ( huurders en gebruikers gaan anders om met de zaken)

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou het niet middels het huurrecht met elkaar regelen. Het huurrecht kent een hele precieze toepassing van het recht en kent veel en uitgebreide beschermingsbepalingen.
Ik zou er de voorkeur aangeven de eigendomsoverdracht uit te stellen en laten samenvallen met de sleuteloverdracht.
Los van de eventuele (huur)bescherming, krijgt u ook te maken met de staat van oplevering van het verkochte. Uw aanspraak op oplever gebreken wordt veel lastiger als de woning eerst nog verhuurd is.
Mocht om uw moverende redenen het toch niet mogelijk zijn om de eigendomsoverdracht en sleutel overdracht gelijk te laten vallen, dan zou ik een vergoeding voor de latere oplevering meenemen in de koopprijs en de een later oplevering in de koopovereenkomst bepalen.
een huurcontractie zou ik pas als allerlaatste overwegen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag