Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn werkgever vraagt of ik een formulier wil ondertekenen met toestemming dat een letselschadefirma mijn medische dossier mag inzien en overige stukken zodat mijn werkgever zich kan beroepen op de Regresrecht. Moet ik
Hier aan meewerken? Ik wil namelijk niet dat een of ander partij waar ik zelf niets mee te maken heb mijn medisch dossier inziet.

Het is pas aan te raden om mee te werken als u zelf partij bent in deze kwestie en u letsel hebt opgelopen. Het is dan raadzaam alleen die informatie te verstrekken die nodig zijn voor het bepalen van letsel. Als u er dus niets mee te maken hebt dan zou ik geen toestemming verlenen. Wilt u meer info of verdere hulp, dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Uw werkgever kan in bepaalde gevallen zijn kosten verhalen op een aansprakelijke tegenpartij op grond van artikel 6:107a BW. Het gaat hier in ieder geval om de nettoloondoorbetaling en de kosten voor re-integratie.

In sommige gevallen is het voor de werkgever noodzakelijk om medische informatie van de werknemer te bezitten om het causaal verband tussen de arbeidsongeschiktheid en het schadeveroorzakende evenement aan te kunnen tonen. Medische informatie is echter gevoelige informatie. Ik kan mij goed voorstellen dat u hier met gemengde gevoelens naar kijkt.

Aan de andere kant mag uw werkgever wellicht op grond van een goed werknemer (artikel 7:611 BW) verwachten dat die meewerkt aan het verstrekken van deze informatie. Omdat u misschien zelf ook een zaak hebt lopen tegen de aansprakelijke partij wordt wellicht in dat verband al medische informatie verzameld. Het is een mogelijkheid om uw huidige belangenbehartiger te vragen om hierin te bemiddelen. Vaak kan met een machtiging de medische informatie in uw letselschadezaak gebruikt worden door het door uw werkgever ingeschakelde bureau. Ik raad dan aan om in de machtiging op te nemen dat uitsluitend de medisch adviseur van het door de werkgever ingeschakelde bureau de medische gegevens mag inzien. Dan worden derden niet gemachtigd om kennis te nemen van deze informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag