Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedendag, mijn vraag is in hoeverre is een mondelinge toezegging van een zittende wethouder bindend /rechtsgeldig. Een maand na de toezegging heeft wethouderwisseling plaats gevonden ivm pensioen gerechtigde leeftijd. De oude wethouder heeft verzocht deze toezegging schriftelijk vast te leggen. Twee maanden later nadat de nieuwe wethouder de ambt bekleedde is deze van andere mening over onze zaak. De oude wethouder bevestigt ons nog steeds dat hij de mondeling toezegging heeft gedaan en heeft dat in de overdracht duidelijk uitgesproken. Het lijkt dat wij aan het kortste trekken. Wat kunnen wij jurisch hier mee?

Toezeggingen moeten schriftelijk zijn vastgelegd. Bedoelt u met de overdracht een afscheidsrede of iets dergelijks? En kan deze schriftelijk zijn vastgelegd?

Beoordeel dit antwoord:

Een toezegging van een wethouder kan een gerechtvaardigd vertrouwen hebben doen ontstaan; de gemeente kan daar dan aangebonden zijn. Hen een en ander hangt erg af van wat er precies is toegezegd en of het binnen de bevoegdheden van deze wethouder lag.
Als u wilt, wil ik er met u wel naar kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag