Stel vraag

Particulier


Gisteren pech met de auto op het sportveld buiten ons dorp. De "grote gele pechhelper" wilde wel helpen, maar tegen 90 eu kosten omdat ik geen woonplaatsservice heb afgesloten.

Echter, de pechhelper definieert woonplaats als volgt:

Met 'woonplaats' bedoelen wij de plaats waar je woont en hebt opgegeven bij de ****. De woonplaats omvatĀ nietde andere plaatsen die onder dezelfde gemeente vallen.

Het sportterrein ligt buiten de dorpskern, dus buiten mijn woonplaats, maar wel binnen de gemeente. Hiermee voldoe ik m.i. keurig aan de voorwaarde om wel gratis pechhulp te krijgen.

Voor mijn gevoel is de definitie van de pechhelper niet sterk. Heb ik een zaak?

Zoals ik het lees krijgt u geen pechhulp buiten uw woonplaats dus ook niet in andere plaatsen die vallen in dezelfde gemeente. Ik vrees dat de grote gele pechhelper in zijn recht staat, zodat uw rechtspositie in deze niet sterk is. Pas als het sportveld binnen uw woonplaats zou vallen dan heeft u wel recht op hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Excuus, de vraagstelling was niet helder.
Ik heb service in heel Nederland, muv mijn eigen woonplaats.

De vraag is dus vooral, hoe definieert men woonplaats?

Het sportterrein ligt na het bordje waarin einde bebouwde kom wordt aangegeven. Hiermee zou het dus buiten mijn woonplaats liggen. Echter, bijbehorend sportcomplex heeft wel een adres/postcode in de woonplaats.


Als het complex binnen uw woonplaats valt dan is dit nog steeds binnen uw woonplaats ook al ligt het na het bordje einde bebouwde kom. Het lijkt mij dat de gemeente een kadastrale grens trekt tot waar de woonplaats (dorpskernen) ligt. Dit kunt u bij de gemeente navragen. De pechhelper kijkt alleen maar naar de ligging c.q. woonplaats.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag