Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij verhuren een appartement, de huurder heeft al 7 maanden niet betaald en de rechter heeft ondertussen besloten tot ontruiming. Nu denken wij dat zij met de noorderzon vertrokken is mede omdat de buren haar nooit meer zien en we kunnen totaal geen contact met haar krijgen, zowel telefonisch als email als post of bezoeken aan huis. Ook het incassobureau wat wij hebben ingeschakeld krijgt nul op rekest. We hebben dus alle gerechtelijke kosten voorgeschoten en zij word dus aansprakelijk gesteld voor alle onkosten door ons gemaakt wat oploopt tot ca € 7000,- incl niet ontvangen huur.
Nu is onze vraag of er een instantie/ persoon/ bedrijf is die haar kan opsporen zowel nu als in de toekomst on deze schade alsnog te verhalen op het moment dat zij wel financiele ruimte heb om ons terug te betalen, en hoe lang nadat dit alles achter de rug is kunnen/mogen wij daar nog steeds een beroep op doen?

Een vordering verjaart na verloop van 5 jaren nadat deze opeisbaar. Dus voorlopig hoeft u niett te vrezen dat u geen actie meer kunt ondernemen tegen deze persoon. Het is lastig indien u de persoon niet kunt opsporen nadat deze is vertrokken. Het enige wat u kunt doen is navraag te doen bij bekenden of binnen verhuurdersorganisaties.

Beoordeel dit antwoord:

Er zijn natuurlijk voldoende bureaus die u verder kunnen helpen mevrouw /meneer te zoeken, echter als u aangetekende brieven stuurt naar het laatst bekende adres zal dat de verjaring ook stuiten en wel tot 20 jaren want het is een gevolg van een rechterlijke uitspraak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag