Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenmiddag,
Per februari dit jaar is mijn arbeidscontract teruggebracht op mijn verzoek van 40 naar 39 uur. Ik werk wel 40 uur maar krijg voor 39 uur betaald om zo per jaar 52 uur extra verlof te hebben.

Ik heb nu geconstateerd dat ik deze uren nog niet bijgeschreven heb gekregen en heb dit aangekaart. Ik kreeg als reactie dat ik eerst eens 40 uur moet gaan werken...Deze 40 uur haal ik regelmatig niet door zaken die naar mijn mening onder bijzonder verlof vallen en dus niet van invloed moeten zijn op onze afspraak. Zo ga ik elke 2 weken naar een mentalcoach (werkgever heeft hiervoor akkoord gegeven en aangegeven dat ik dit als bijzonder verlof mocht schrijven al voordat deze uren kwestie ging spelen), heb ik een hersenschudding gehad waardoor ik niet/beperkt heb gewerkt, ik ben ziek geweest door een tandontsteking en de reguliere tandarts en doktersbezoekjes.

Ze mogen mij toch niet alleen mijn extra verlof uur geven als ik werkelijk 40 uur heb gewerkt? Nu betaal ik in principe mijn eigen loon als ik een uurtje mis voor de huisarts.

Ik hoor graag jullie advies.

MVG

Sorry, dit zal me wel een slechte beoordeling opleveren, maar u verwacht werkelijk dat uw werkgever u betaalt om naar een privéafspraak met uw huisarts te gaan?

Uw werkgever is uw werkgever omdat hij u betaalt in ruil voor werk. Dat werk dient betaald te worden, overige zaken niet, tenzij dat natuurlijk zo is afgesproken in contract of CAO. Maar de basis is en blijft: als u werkt, krijgt u betaald, als u niet werkt niet.

Of dat uw schuld is doet dan niet ter zake. Of u een eventuele vergoeding krijgt hangt vaak af van werknemersverzekeringen, tegen ziekte en werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. Dan betaalt niet de werkgever maar de verzekeraar/UWV.

Dat uw werkgever in zijn algemeenheid doorbetaalt bij bijzonder verlof is vreselijk aardig, en het mag zeker van u verwacht worden dat u uren die u wilt reserveren ook daadwerkelijk eerst gewerkt heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag