Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik wil gaan trouwen met mijn nieuwe partner. Momenteel betaal ik kinderalimentatie aan mijn ex voor mijn 2 kinderen van 8 en 10 jaar oud. De bedragen zijn afgestemd op mijn inkomen ten tijde van de scheiding (mijn ex had toen geen inkomen en nu nog steeds niet).
Nu mijn vraag:
Kan mijn ex een herberekening aanvragen na mijn huwelijk met mijn nieuwe partner? Wordt haar inkomen dan meegenomen in die berekening?

Ja dat kan zij doen, niet op basis van de extra inkomsten van uw nieuwe partner, maar samenwonen leidt tot een minder duur huishouden en dus een groter draagvlak aan uw zijde. Woonde u al samen dan heeft uw ex recht op herberekening over die periode ongeacht huwelijk. Een huwelijk zal de vermogenssituatie niet zonder meer veranderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Ik woon sinds 2 jaar samen met mijn nieuwe partner welke meer verdient dan ik. Mijn huishouden is eigenlijk duurder geworden doordat wij een zeer ruime (dure) woning hebben gekocht. Is het daardoor mogelijk dat bij een herberekening de kinderalimentatie lager uit zouden kunnen vallen? En blijft het inkomen van mijn nieuwe partner echt buiten schot? Ook bij trouwen?


Voor de berekening maakt een huwelijk of samenwonen als getrouwd niet uit, uw andere partner wordt geacht voor de helft van de woonlasten mee te dragen, daardoor wordt uw draagkracht dus groter . Het feit dat u duurder bent gaan wonen is een factor die in uw risicosfeer ligt tenzij het betreft een gedwongen verhuizing . Het zou in dit geval het beste zijn als u er samen met uw ex partner zonde rechterlijke tussenkomst uitkomt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag