Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb een vraag. Per 1 Februari 2019 eindigt mijn dienstverband met een vaststellingsovereenkomst.
Van Oktober j.l tot 1 Februari 2019 wordt ik 100% doorbetaald met vrijstelling van werk bij mijn werkgever. Daarna volgt een eindafrekening waarbij het vakantiegeld en de nog niet opgenomen verlofdagen (i.v.m ziekte ) uitbetaald worden. Ik moet een week voor ik werkloos wordt de WW aanvragen. Mag men de uitbetaalde verlofuren dan in mindering brengen op de WW uitkering?. De uren zijn opgebouwd voor de WW aanvraag. Over dit onderwerp zie ik op internet verschillende antwoorden. Een transitievergoeding krijg ik niet daarom de vaststellingsovereenkomst.
Een transitievergoeding mag ook niet in mindering gebracht worden. Geldt dat ook voor uitbetaalde verlofuren? Graag uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Bepaalde inkomsten hoeven niet te worden doorgegeven aan het UWV in verband met een WW-uitkering. Een voorbeeld is een transitievergoeding, maar ook bijvoorbeeld uitbetaling van vakantiebonnen ingeval van een vakantiefonds. In lijn met dit laatste zou ik zeggen dat ook de uitbetaling van vakantiedagen bij einde dienstverband niet doorgegeven zou hoeven te worden, maar u doet er goed aan hierover voor de zekerheid even te informeren bij het UWV.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag