Stel vraag

Particulier


Goedenavond
Vandaag heb ik een deurwaarder aan de deur gehad die zei dat ik bij de rechter moet verschijnen wegens niet betaalde rekening. Het ging namelijk om een bedrag van e17,64 tandarts nota dat ik nog in juni ontving en toen zoekgeraakt ) ,en dat opgelopen was naar e 171 dagvaarding. Ik schrok me ter plekke ,want in dagvaarding staat dat ik twee herinneringen ,een aanmaning van infomed , en twee brieven van incasso bureau heb genegeerd ,maar gelooft u of niet ik heb geen enkel brief in totaal 5 ontvangen .Dat is voor mij trouwens ook een raadsel hoe is dat mogelijk maar ik heb ze echt NOOIT gezien anders zou ik zeker niet zover laten gaan. Infomed gebeld en ja ze zeggen dat ze wel herinneringen en aanmaning gestuurd hebben, daarna incasso bureau gebeld en ook hetzelfde antwoord, postnl gebeld voor niet ontvangen post ,maar ja als ze niet aangetekend verstuurd zijn dan kunnen ze niet achterhalen hoe of waar zijn ze gebleven,. Naar de rechter gaan kost me nog 119 euro griffierkosten en zonder bewijs dat ik geen brieven ontvangen heb maak ik zeker geen kans ,dat zei iemand van deurwaarders kantoor, ,,,. hopeloos voel ik me en daarom vraag ik u uw advies. is er wel hoop voor mij. vriendelijke groeten ,Em

U heeft de schijn tegen; het is immers niet waarschijnlijk dat alle partijen die beweren u aangeschreven hebben daarover zouden liegen. Ook is de kans niet heel groot dat al deze brieven in de post zouden zijn zoekgeraakt. Het is misschien mogelijk dat de post bij u (of in een gemeenschappelijke brievenbus of entree) is zoekgeraakt maar dat wordt voor uw risico aangemerkt. De kans is daarom groot dat rechter u zal veroordelen tot betaling met alle bijkomende kosten. Het is verstandiger het niet tot een zitting en vonnis te laten komen en de zaak voordien te regelen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben het op zich eens met het antwoord van de heer Cohen. Anderzijds zijn er ook argumenten te bedenken dat een bodemprocedure beginnen voor een nota van 17 euro buitensporig is en neigt naar misbruik van recht. Het is een gokje hoe de rechter dat verweer zal beoordelen en aan u of u dat gokje wilt nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag