Stel vraag

Particulier


dag,

Er is aan dagvaarding tegen mij om te moeten verschijnen bij de rechtbank. Dit is ivm een niet betaalde vordering. Ik ga deze zaak 100% verliezen aangezien ik nalatig ben geweest. De vordering zal dus worden toegewezen. Weet iemand hoelang een deurwaarder er ongeveer erover doet om deze uitspraak te laten betekenen? Dus na welke termijn na de uitspraak kan ik zo de deurwaarder weer verwachten? Is dit dagen, weken? Dezelfde dag?

Indien u bent gedagvaard, is van belang dat u wel reageert naar de rechtbank voor de roldatum die op de dagvaarding staat vermeld. U kunt om uitstel vragen voor een reactie ("conclusie van antwoord"). Indien de zaak niet bij een kantonrechter loopt, hebt u daarvoor wel een advocaat nodig. Wellicht dat die u op prodeo basis kan bijstaan. Indien u niet tijdig reageert (uitstel vraagt) wordt u waarschijnlijk bij verstek veroordeeld en ook vrijwel zeker in de proceskosten. Neemt u gerust contact op met mij om de zaak te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

U verschijnt niet -> verstek -> een en ander duurt enige weken.
U verschijnt wel -> verweer -> een en ander kan enige maanden duren.

U zegt dat u de zaak zeker gaar verliezen -> is het dan niet verstandig met de deurwaarder een regeling te treffen? Aan een procedure zijn (veel) kosten verbonden. Het is dan ook in uw belang die zo laag mogelijk te houden.

Betekening -> dit brengt weer (veel) kosten met zich mee. Het is dan ook van belang het niet zover te laten komen. Het Juridisch Loket kan u verder informeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag