Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Nieuwbouw woning. De aannemer heeft tijdens de bouw de hemelwaterafvoer aansluiting afwijkend uitgevoerd t.o.v. hetgeen er in de koop-/aannemingsovereenkomst staat omschreven.
In de overeenkomst staat “De hemelwaterafvoeren worden uitgevoerd in PVC en aangesloten op het hoofdriool van de gemeente”.
Tijdens de bouw hebben zij de hemelwaterafvoeren niet aangesloten op het hoofdriool van de gemeente (zou niet aanwezig zijn) en hebben dit anders uitgevoerd.
Wij zijn daar niet van op de hoogte gesteld en hebben dit zelf moeten constateren.

Ik heb de aannemer daar op aangesproken en gemeld dat dit in strijd is met artikel 3 van de Algemene Voorwaarden van Woningborg waarin staat de gewijzigde uitvoering geen afbreuk mag doen aan de waarde, kwaliteit, uiterlijk, aanzien en bruikbaarheid van de woning.
Vanwege bovenstaande heb ik aangegeven dat ik compensatie verlang maar de aannemer weigert dit te doen daar zij van mening zijn het uitgevoerde alternatief afdoende is. Het alternatief is echter niet met ons besproken of overlegd.
Ik heb aangegeven dat ik het niet mee eens ben dat zij compensatie afwijzen en van plan ben om juridische stappen te ondernemen.

Mijn vraag is: Wat kan ik nog meer doen, welke juridische stappen kan ik ondernemen en heeft dit kans van slagen.

De aannemer dient volgens de koopovereenkomst het werk uit te voeren. Is dit niet volgens afspraak dan kan hij aansprakelijk worden gesteld voor schade. Als een ingebrekestelling wordt genegeerd dan dient u zich tot de rechter te wenden waarbij u exacte nakoming vordert en eventuele schade. Mocht u hierbij hulp wensen, dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U schrijft dat de koop-aannemingsovereenkomst, althans de bijbehorende algemene voorwaarden, bepaalt dat de aannemer afwijkend van de plannen mag bouwen, mits de gewijzigde uitvoering geen afbreuk mag doen aan de waarde, kwaliteit, uiterlijk, aanzien en bruikbaarheid van de woning. U zult dus dienen te beargumenteren waarom de gewijzigde uitvoering afbreuk doet aan de waarde, kwaliteit, uiterlijk, aanzien en bruikbaarheid van de woning en als daar dan al sprake van is, wat als gevolg daarvan uw (financiële) schade is. Ik adviseer u over deze onderwerpen na te denken en u daarover een oordeel te vormen alvorens u zich een rechtszaak stort en de zaak verliest.
Als u wilt kan ik u bijstaan in deze aangelegenheid. Ik ben advocaat gespecialiseerd in het vastgoedrecht. U kunt daarvoor rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag