Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoi,

Ik heb een vraag. Ik woon in een koopappartement. Ik wil dit verkopen. Nu heb ik een bod gehad van een man die wil het later gaan verhuren en ik weet niet aan wie Kan ik het nu verkopen? Of krijg ik daar problemen mee.
Alvast bedankt voor Uw antwoord.

U kunt de woning verkopen. Mocht de koper willen gaan verhuren dan heeft dit geen gevolgen voor de verkoop. Immers, koop breekt geen huur. Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank U voor het snelle antwoord, nu kan ik overgaan tot de verkoop.


U kunt uw appartement weliswaar gewoon verkopen, maar of de koper het ook kan verhuren is afhankelijk van de afspraken daarover binnen de VvE en het type verhuur dat de koper voor ogen heeft. Als de koper aangeeft het appartement te willen gaan verhuren en na de eigendomsoverdracht blijkt de VvE verhuur ervan niet toe te staan, dan kan de koper u aansprakelijk houden voor zijn schade. Ik adviseer u of de koper te berichten dat u er niet mee bekend bent of het appartement verhuurd mag worden of vooraf bij de VvE te vragen of de door de koper beoogde vorm van verhuur is toegestaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank U voor het snelle antwoord, nu kan ik overgaan tot de verkoop.


Reactie van de vraagsteller

Hallo,
Vanmiddag heb ik opdracht gegeven tot de verkoop van mijn appartement. Ik woon hier al meer dan 10 jaar. Bij de VvE ligt een concept maar dat is nooit goedgekeurd dus weet ik niet wat er in staat.


Als u niet weet of verhuur wel of niet is toegestaan en in welke vorm, dan adviseer ik u dat wel uitdrukkelijk aan de koper te melden die heeft aangegeven het appartement te willen aankopen om het te verhuren. Deze mededeling zou ik zeker schriftelijk doen en eventueel via de makelaar. Zo kunt u een schadeclaim na de verkoop op deze grond voorkomen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank U voor het antwoord. De makelaar die mijn appartement verkoopt vind het geen probleem. Ligt de verantwoording nu dan bij mij of bij de makelaar ?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag