Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wordt al ca 12 jaar belaagd door een telecomprovider over hoog opgelopen kosten door een niet betaald abonnement.
Echter IK heb het abonnement waar zij over spreken nooit afgesloten; het bankrekeningnummer waarvan zij zeggen dat het mij toebehoort is ook niet van mij.
de provider stuurt telkens opnieuw incassobureaus op mij af . Ik heb al met regelmaat om een kopie van het contract gevraagd wat ik dan volgens hen afgesloten zou hebben, maar dat krijg ik niet.

Ik ben niet van plan gehoor te geven aan de betaalopdracht van de incassobureau omdat ik het abonnement waar de provider over spreekt dus nooit afgesloten heb.
Is het niet zo dat de provider aan moet tonen (met byv. kopie van contract) dat IK inderdaad dat abonnement afsloot en niet betaalde, dus schuldig ben of ligt de bewijslast bij mij om m'n onschuld te bewijzen . In geval van het laatste , hoe doe ik dat zonder van hen gegevens te krijgen m.b.t het contract wat ik volgens hen afgesloten zou hebben.

Wie eist bewijst. De telecomprovider dient dus aan te tonen dat u een overeenkomst bent aangegaan. Aangezien dit al zo lang duurt en zij dat dus nog steeds niet hebben gedaan, hebben ze het blijkbaar niet. Anders waren ze ook wel naar de kantonrechter gegaan lijkt mij.

Mijn advies zou zijn (let wel, puur gebaseerd op wat u hierboven heeft geschreven) om een standaardbrief te maken die u aan de verschillende incassobureau's kan sturen wanneer die weer een keer aan de bel trekken. Eén brief, met daarin uw standpunt uitgelegd, melding dat u geen verdere reactie zult geven en eventueel dat u een rechtszaak met vertrouwen tegemoet zult zien. Optie 2 is om totaal geen reactie aan het incassobureau te geven, in de hoop dat het tot een rechtszaak komt, dan kan de kwestie eindelijk worden opgelost. Verder niet al te druk om maken en als het u wel zodanig dwars zit, dan misschien eens op kantoor van de telecomprovider langsgaan om het administratief voor eens en altijd op te lossen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag